A háború oka és harci etika

SamuraiA háború oka elvek és etikai, értelmi különbségekből fakad, melyek minden toleranciát nélkülöznek az elítélendő etikai nézőpontot képviselőkkel szemben, avagy a saját etikai nézőpontot képviselő népesség védelme végett.

Abban az esetben, ha harcos csap össze harcossal, azaz olyannal, aki felvállalja a fegyver viselésének és azzal való tetteinek terhét, felkészültnek nyilvánítja magát az ok-okozat törvény ismeretének.

Az a harcos – ksatria, amely megsérti a harcra vonatkozó lehetőségeket és sérültet, ártatlan civilt, tehát nem harcost – harcképtelent pusztít el, az nem mentesül a karmikus visszahatások alól és későbbi korokban vagy egy másik élete során törleszteni fog.

Az összecsapó felek, ha tisztában vannak a karma ezen törvényével, mentesülnek a karma súlya alól, azonban a győztesek határozzák meg onnantól a domináns etikai értékeket, ami kihat emberre, állatra és minden egyébre az adott terület határain belül.

A harc az olyan emberek karmikus joga, amelyek fizikálisan és mentálisan felkészültek és tiszták, készek betartani az arra vonatkozó szabályokat. Mindez annak érdekében, hogy a saját értelmi, etikai szintjét megvédje és tovább örökítse a jövő nemzedékei számára.

Ajánlott olvasmány: Bhagavad Gíta

Jó egészséget és tiszta tudatot kívánok.

Reklámok

One response to “A háború oka és harci etika

Oszd meg velünk a véleményed:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: